OWA

Friedrich-Karl Rogge richtte in 1948 de Odenwald Faserplattenwerk GmbH in Amorbach (Duitsland) op. Hij veroverde met akoestische- en absorberende plafondplaten uit houtvezel een goede positie op de markt.

In 1960 stuitte hij in de VS op een nieuwe grondstof met fascinerende eigenschappen ontdekte: mineraalwol. Hij kocht een licentie, ontwikkelde direct eigen plafondplaten van mineraalwol en zorgde zo voor talloze vernieuwingen. De inventieve geest en moed kenmerken het familiebedrijf OWA tot op de dag van vandaag.

Het productassortiment van OWA is zeer veelzijdig. En is tegelijkertijd heel eenvoudig en overzichtelijk ingedeeld. Voor elke denkbare toepassing biedt OWA de optimale oplossing op technisch, decoratief en economisch gebied.

OWAcoustic® premium is het assortiment plafondplaten voor hoge tot de hoogste eisen aan ontwerp, akoestiek en brandwerendheid.

OWAcoustic® smartis optimaal geschikt voor standaardtoepassingen – met een laag gewicht en uitstekende brandwerende eigenschappen.

OWA-geluidsabsorberende wandpanelen zijn individueel vorm te geven elementen met fenomenale akoestische eigenschappen. Geluidsproblemen in een ruimte worden berekenbaar. En de oplossing overtuigt zowel op akoestisch als op visueel vlak.

OWAconstruct® is het 7.000 onderdelen tellende afhang- en montagesysteem voor de hoogste veiligheid en betrouwbaarheid – met brandwerendheidskeurmerk en gecertificeerd, in combinatie met de OWAcoustic®mineraal-wolplaten.

OWAdeco® vervult eenvoudige behoeften letterlijk ‘met gemak’ en overtuigt wat betreft vormgeving. En dat tegen een buitengewoon lage prijs.

OWAtecta® biedt een assortiment aan metalen plafondpanelen met een inspirerende veelzijdigheid aan vormgevingsmogelijkheden.

OWAspectra® biedt talloze nieuwe vormen, kleuren, functies en materialen voor creatieve plafondoplossingen.

Functionele OWA-plafonds voor talrijke specifieke toepassingen – een speciaal voordeel van OWA. Voor perfectie waar een maximale functionaliteit telt – bijvoorbeeld in ziekenhuizen, geluidsstudio’s, cleanrooms enz.