Navigation Menu+

Akoestische systeemplafonds

Een comfortabel geluidsniveau verhoogt het gevoel van welzijn. Uw medewerkers voelen zich eerder thuis en zullen beter presteren. Vergeet dus niet om het akoestisch ontwerp van de ruimte mee te nemen in uw plannen.

VanDIJK Afbouwprojecten biedt een gevarieerd aantal akoestische systeemplafonds en specifieke eilandoplossingen. Het geluidsniveau binnen ruimtes wordt verlaagd, de spraakverstaanbaarheid in de ruimte wordt geoptimaliseerd en niet gewenste geluiden worden gereduceerd.

Verschillende internationale wetenschappelijke studies beschrijven de invloed van een slechte akoestiek:

  • Meer dan 70% van de medeklinkers, uitgesproken door een leraar, wordt niet verstaan door leerlingen.
  • 60% van de medewerkers in open kantoorruimtes ervaart lawaai als de meest storende factor.
  • 70% van de werknemers in kantoren gelooft dat hun productiviteit zou stijgen, als de omgeving minder lawaaierig zou zijn.
  • Als vuistregel kan worden aangehouden dat verkopen in winkels 5-10% hoger kunnen liggen door akoestische verbeteringen.
  • In ziekenhuizen is een goede akoestiek zeer belangrijk bij het genezingsproces van patiënten; door “ongewild lawaai” nemen de hartslag, bloeddruk en ademhaling toe.

VanDIJK Systeemplafonds biedt akoestische systeemplafonds van Rockfon, OWA, Armstrong en Ecophon. Hieronder ziet u van iedere leverancier één van de meest verkochte types: klik op het plaatje om de PDF te downloaden.

 

Armstrong PerlaEcophon FocusOWA SinfoniaRockfon Krios
Alles van ArmstrongAlles van EcophonAlles van OWAAlles van Rockfon